2017. május 31., szerda

Epres zabkása

5 perc alatt elkészül, nagyon finom, laktató és egészséges! A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják (pláne, ha Ők méz helyett édesítőszerrel és a tej helyett vízzel készítik). Én ugyan nem diétázom, de amióta néhány napja érik az eper a kertünkben, minden nap ezt eszem, annyira szeretem!! Sikerült jól kikísérleteznem magamnak az arányokat és így valami csoda finom - nem tudom megunni. 😋
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerűek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".  




Hozzávalók:
1 adaghoz
4 enyhén púpos evőkanál finom szemű zabpehely
2 dl tej - ízlés/igény szerint 2,8 %-os vagy 1,5 %-os tej
 (nálam most kókusztej, de tej helyett vízzel is készíthető) 
1,5 teáskanál méz (vagy ennek megfelelő folyékony édesítő)
1-2 csipet őrölt fahéj
5-6 szem eper


A pöttyös kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
 

Elkészítés:
1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel egy kis lábasban és állni hagyjuk 1-2 percig. Majd alacsony lángon felforraljuk kevergetve - tejbegríz sűrűségű legyen. Elkeverjük benne a mézet, tálkába öntjük. Meghintjük 1-2 csipet őrölt fahéjjal.
2. A megmosott eperből 5 szemet villával összetörünk, a zabkása tetejére öntjük, 1 darabot pedig felszeletelünk díszítésnek. 




Jó étvágyat!
  

2 megjegyzés:

  1. De szép friss eprek! Az otthon termett gyümölcsnek nincs is párja :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A saját kerti gyümölcsöknek és zöldségeknek tényleg nincs párja.

      Törlés